РИС КОРК - коркови тапи, тапи за вино, тапи за бутилки, тапи за ракия, БЪЛГАРИЯ, склад Дупница 0888373089, офис Пловдив 0885911090, corkst@abv.bg

  [BG]   EN   RU  
РИС КОРК - коркови тапи, тапи за вино, тапи за бутилки, тапи за ракия, БЪЛГАРИЯ, склад Дупница 0888373089, офис Пловдив 0885911090, corkst@abv.bg

КОРКОВИ ТАПИ НА ДРЕБНО ЦЕНИ ОНЛАЙН
КОРКОВИ ТАПИ ЗА ДАМАДЖАНИ, ТАПИ ЗА БЪЧВИ, КОНУСНИ ТАПИ
Съвети за бутилиране с коркови тапи и тапи за ракия
Коркови тапи, тапи за вино, тапи за бутилки, осн. 1993 г.
Тапи за ракия
Коркови тапи и др.продукти на едро
Натурални коркови тапи
Агломерирани коркови тапи
Колматирани коркови тапи за вино
Тапи за зехтин, олио, масла, оцет и др.
Пластмасови тапи за ракия
Промоции на едро
Корк за под, корк за стена, технически корк, изолационен корк, корк с гума
Идеи с коркови тапи, коркови дискове
Корково трупче за шлайфане, корков блок, коркови топчета, корков прах, корков гранулат, коркова кора
Корков йога блок, коркова йога ролка, коркови подложки, саксии от корк
ЗА ПОРЪЧКА: Дупница 0888373089, Пловдив 0885911090, corkst@abv.bg

БЛОГ АРХИВ
«« април 2024 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Всякакви коркови продукти от 1993 год. Работно време: събота и неделя вкл.

Съвети за бутилиране с коркови тапи и тапи за ракия 12:08
« Обратно
Как да избираме и поръчваме коркови тапи
Съветите ни при избора на коркови тапи за бутилиране, независимо дали става въпрос за количества на дребно или на едро, са следните:
1.Да се съобрази размера на тапата с размера на бутилката.
2.Да се съобрази с това, колко време ще се съхранява виното в нея. Ако се касае за резерви, добре е тапата да е 5 и повече милиметра по голяма от размера на гърлото, както и да е дълга.
3.Да се съобрази тапата с вида на виното - бяло, червено, розе и т.н. По принцип качеството на тапи за бели вина трябва да е по високо поне с едно качество от такива, които се ползват за подобен клас червено вино, ако става въпрос за натурални тапи.
4.Обикновените вина не изискват скъпи, съответно качествени натурални тапи. Но във всички случаи и за тях трябва качествени тапи - агломерирани, колматирани, двучелни или др.
5.Когато се поръчват тапи, особено ако виното ще се ползва в различни времеви периоди - примерно до година, до 2 години, до 5 години, да се изберат тапи в зависимост периода на съхранение, съответно отлежаване.
6.Не на последно място - подходящата тапа може да се постави най добре с подходяща машина за бутилиране (затварачка за коркови тапи), защото просто ако машината не е с челюсти, тапата не може да се свие колкото е нужно, а използването на по малки диаметри е компромисно.
Разбира се, скъпата натурална тапа е за предпочитане, но примерно тапите с дискове са по надеждни що се касае до недопускане оксидация, която в световните норми е до няколко процента за натурални тапи.
Поради това съветът ни е при поръчка на тапи да не взимате само един вид тапи, а поне два вида, като по този начин и самите вие си контролирате какво затваряне, за колко време и как се развива в бутилката.

12 Януари 16, 12:08   

0.1127