РИС КОРК - коркови тапи, тапи за вино, тапи за бутилки, тапи за ракия, БЪЛГАРИЯ, склад Дупница 0888373089, офис Пловдив 0885911090, corkst@abv.bg

  [BG]   EN   RU  
РИС КОРК - коркови тапи, тапи за вино, тапи за бутилки, тапи за ракия, БЪЛГАРИЯ, склад Дупница 0888373089, офис Пловдив 0885911090, corkst@abv.bg

КОРКОВИ ТАПИ НА ДРЕБНО ЦЕНИ ОНЛАЙН
КОРКОВИ ТАПИ ЗА ДАМАДЖАНИ, ТАПИ ЗА БЪЧВИ, КОНУСНИ ТАПИ
Съвети за бутилиране с коркови тапи и тапи за ракия
Коркови тапи, тапи за вино, тапи за бутилки, осн. 1993 г.
Тапи за ракия
Коркови тапи и др.продукти на едро
Натурални коркови тапи
Агломерирани коркови тапи
Колматирани коркови тапи за вино
Тапи за зехтин, олио, масла, оцет и др.
Пластмасови тапи за ракия
Промоции на едро
Корк за под, корк за стена, технически корк, изолационен корк, корк с гума
Идеи с коркови тапи, коркови дискове
Корково трупче за шлайфане, корков блок, коркови топчета, корков прах, корков гранулат, коркова кора
Корков йога блок, коркова йога ролка, коркови подложки, саксии от корк
ЗА ПОРЪЧКА: Дупница 0888373089, Пловдив 0885911090, corkst@abv.bg

БЛОГ АРХИВ
«« април 2024 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Всякакви коркови продукти от 1993 год. Работно време: събота и неделя вкл.

Съвети за бутилиране с коркови тапи и тапи за ракия 09:02
« Обратно
Още някои съвети при бутилиране на вино с коркови тапи от РИС Корк, дъщерна фирма на българската фабрика в Португалия - Станимиров Корк Лда
Съветите ни се основават на повече от 20 годишния ни опит във винарския бранш в България и редица други страни:
1.По възможност проверете машината да не свива тапата повече от 15.5 мм., макар повечето ръчни машини да ги свиват до 12-13 мм. Прекаленото свиване може да наруши структурата на корка.
2.Машината не трябва при свиването на тапата да "захапва" странично тапата. В такъв случай при вадене на тапата има една или няколко ивици по дължина, на които корка е прищипан. Това може да доведе в някои случай до окисление.
3.Вкарвайте тапата в бутилката колкото може по бързо.
4.Може да настроите машината да поставя тапите няколко милиметра по дълбоко от ръба на гърлото, като залеете получилата се кухина с разстопен восък. По този начин не е нужно да обливате цялото гърло с восък, както правят някои любители винари.
5.По принцип корковата тапа трябва да стои милиметър под ръба на бутилката.
6.Въздушната камера при нормална температура трябва да е висока около 1.5 см.
7.Преди бутилиране се убедете, че виното и бутилките са с нормална стайна температура / около 20 градуса/.
8.Пълнете виното в бутилката с маркуч, или фуния, така че гърлото отвътре, където ще стои корковата тапа, да остава сухо.
9.След бутилиране оставете бутилките прави поне за 15 минути, макар тапата да се възстановява за около 2 мин. до 80-90-% от обема си. Винопроизводителите обикновено ги държат прави едно денонощие, след което може да се слагат легнали и това е препоръчително за дълго съхранение, т.е да се мокри тапата от виното.
10.При транспортиране превозвайте бутилките изправени.
24 Май 17, 09:02   

0.4362